Gracze z Polski

Tu gadamy po polsku
Lii
Posts: 19
Joined: Mon Mar 23, 2020 2:23 pm

Re: Gracze z Polski

Post by Lii »

Raczej zakrzycz na shoucie, nie wszyscy zaglądają na forum.
Szczerze mówiąc, odnoszę wrażenie, jakby Polacy z serwera pouciekali.
Ale może to tylko takie wrażenie, sam grywam sporadycznie.
Licznik postaci online w menu niby ciągle rośnie - ile z tego przyrostu jest spowodowane wprowadzeniem offline shopów nie wiem.

Marneus
Posts: 2
Joined: Tue Apr 14, 2020 10:47 am

Re: Gracze z Polski

Post by Marneus »

Hej,

kiedy i kogo w tym tygodniu mogę zastać wieczorem z którejś gildii? Chciałbym dołączyć, żeby nie być zdanym tylko na Hiszpanów :)

thoronil84
Posts: 32
Joined: Fri Mar 20, 2020 10:17 am

Re: Gracze z Polski

Post by thoronil84 »

Podejście z klanem było, ale nie wypaliło. Ile ludzi tyle pomysłów na grę, jedni z większym naciskiem, inni z średnim, jeszcze inni z praktycznie takim, aby tylko na luzie pograć.

Jeśli znajdzie się jakiś Polak co będzie chciał założyć klan i co najważniejsze prowadzić go (a nie tylko założyć aby był - co ma miejsce w moim przypadku) to na pewno pojawi się jakieś ogłoszenie.

Ja jestem za stary na takie intensywne granie, a prowadzić coś dla ludzi a dla siebie, to też różnica

Marneus
Posts: 2
Joined: Tue Apr 14, 2020 10:47 am

Re: Gracze z Polski

Post by Marneus »

Przykro mi to słyszeć, ale może pojawi się więcej ludzi i jakaś "umiarkowana" ekipa się zbierze. Osobiście żadnym power gamerem nie jestem i gdyby nie cała akcja z epidemią to o mojej krótkiej przygodzie z Lineage 2 sprzed 15 lat nawet bym sobie nie przypomniał. W każdym bądź razie, jeżeli ktoś szuka towarzystwa do party wieczorami to proszę o pm na nick taki jak na forum.

Lii
Posts: 19
Joined: Mon Mar 23, 2020 2:23 pm

Re: Gracze z Polski

Post by Lii »

Problem z klanem jest taki, że grają na serwerze , ujmę to eufemistycznie, bardzo dorośli gracze - trafiłem na dyskusję latynosów na chacie i wyszło, że średnia wieku u nich to w okolicach 30-40 lat.
Serwer jest trudny, kwarantanna spowodowała, że trochę ludzi przyszło na serwer, ale chyba tylko po to by sobie pobić sporadycznie trochę mobów i powspominac stare czasy - z ruskimi czy latynoskimi nolajfami i tak nie wygra się wyścigu na takich ratach jakie ma serwer.
Ludzie pykają bardziej dla rekreacji a nie w jakimś celu jak np. dominacji na serwerze.
Przynajmniej ja tak sobie pogrywam.
Nie wiem też czy serwer dociągnie do sensownego online rzędu 1k+ - jedno spore CP Polaków zrezygnowało bo gracze wpadali ciągle pod tekstury (tak dzieje się na starych klientach L2 na nowych i szybkich kartach graficznych)
Można sobie wyliczyć, ile czasu zajmie wbicie najwyższego lewela - przy ciągnięciu boxa z supportem chyba szybciej zrezygnuję z gry niż dociągnę do endgame.
Pamiętam, ze na starcie L2 15 lat temu nawet raty x5 były uznawane za hardcore. Standardem na privach były wtedy raty rzędu x10-x30.
W takiej sytuacji jedyny sens to założyć klan w celu samego skupienia graczy z Polski, bez konkretnego celu, bez specjalnych oczekiwań.

Ja widziałem to tak, by założyć konto pół-współne na którym by ekspiło się współnie warsmitha albo spoila (gołego, do ciągnięcia w boksie, hasło do niego by mieli tylko "zaufani" gracze), bo mało kto gra takim mianem a "usługi" tych profesji są czasem potrzebne.

Lii
Posts: 19
Joined: Mon Mar 23, 2020 2:23 pm

Re: Gracze z Polski

Post by Lii »

Podbiję temat z pytaniem, czy są na serwerze jacyś Polacy?
Online pobiegałem i wydawało mi się, że widziałem z 2-3 polskie nicki, ale przecież o niczym to nie musi świadczyć.

Scyt
Posts: 3
Joined: Sat Oct 24, 2020 9:03 am

Re: Gracze z Polski

Post by Scyt »

Witam.

Mam problem z rozdzielczością gry. Działa mi gra w oknie na rozdzielczości 1280*960. Bez artefaktów i innych. Mam monitor 27" Chciałbym jakoś zwiększyć te rozdzielczość. Powyżej tej wymienionej gra się po prostu krzaczy, i występują artefakty i inne dziwactwa na ekranie. Da się jakoś to zrobić ?

Proszę o podpowiedź.

Lii
Posts: 19
Joined: Mon Mar 23, 2020 2:23 pm

Re: Gracze z Polski

Post by Lii »

Przekątna jako taka nie ma znaczenia.
W opcjach ustawienia gry możesz wybrać rozdzielczość na którą pozwoli Ci gra na danym sprzęcie.
Jak mam max 1920x1200 i na takiej mogę grać bez artefaktów i problemów, ale gram w mniejsze rozdzielczości w okienku bo tak mi wygodniej.
Dodatkowo możesz zastosować "fullscreen" lub "windowed mode" (przełączasz alt+enter)
Sprawdź, czy masz zainstalowane directx, zdaje się że lineage wymaga starszej wersji 9c

Image

Scyt
Posts: 3
Joined: Sat Oct 24, 2020 9:03 am

Re: Gracze z Polski

Post by Scyt »

Sprzęt mam dobry jak na te gre.

Core i5 4460 16 GB ram, Radeon R9 280 3 GB.

Może przyczyna leży w tym DirectX. Hmmm zobacze



EDIT:

Właśnie sprawdziłem z tym DirectX 9c. Niestety. Tu nie znalazałem rozwiązania na problem

Lii
Posts: 19
Joined: Mon Mar 23, 2020 2:23 pm

Re: Gracze z Polski

Post by Lii »

Fakt, grałem i gram na starszych kartach, nie potrzebuję wyczynówek.
Nikt wcześniej nie skarżył się na takie problemy, co najwyżej na wpadanie pod tekstury.
Dziwne, bo gra jest pisana pod interfejs directx i jeśli grafa obsługuje dany standard (9c) to gra powinna działać.
Po to wymyślono te directx.
Za kilka dni będzie upgrade do klienta gry c3 Rise of Darkness, może to rozwiąże problem(???)


Skopiuj i wklej w gugla :

Radeon R9 280 full screen artifacts game

I poczytaj, może znajdziesz poradę.

Post Reply